crypto nieuws
Cryptocurrency nieuws

Crypto prijzen schommelen: waar komt dat door?

De afgelopen twee weken waren er weer een paar flinke pieken en dalen in de cryptocurrency markt. Volatiliteit is voor sommige korte termijn investeerders – daytraders – een goede business, maar voor de meeste van ons is dit niet bepaald gewenst. Maar waar komen die heftige schommelingen in prijzen toch vandaan?

Het is lastig om de vinger precies op de zere plek te leggen. De crypto market is een plek van speculatie, geruchten, FUD (Fear, Uncertainty, Doubt) en FOMO (Fear Of Missing Out). In andere woorden: er rust in de cryptocurrency markt veel op de schouders van angst.

Een mogelijke reden

Google heeft advertenties met betrekking tot cryptocurrency uitgezet, wat een degelijke invloed heeft gehad in het verkeer in crypto de afgelopen twee weken. Ook de partijen voor regulering op crypto zoals overheden, semi-overheden en een groot aantal instellingen, hebben deze opening gepakt om de eisen voor marktregulering verder door te drukken. De dreiging van een gereguleerde markt hangt al tijdens boven het hoofd van investeerders en voegt absoluut toe aan sentimenten en emoties – en daarbij vooral gevoelens van angst. Want zodra de crypto markt gereguleerd wordt, zullen er een hoop zaken met betrekking tot marktmanipulatie en pump & dump acties flink veranderen. En daar zullen de whales uiteindelijk de dupe van zijn.

crypto nieuws2

Volatiliteit: NEO, Cardano, Stellar Lumens

We hebben bij Bitcoinblog gekeken naar de snelst herstellende coins: NEO, Cardano en Stellar Lumens. Dat leek ons wellicht interessant, aangezien de afgelopen twee weken zo’n strijd leken om overeind te blijven. Gelukkig is er nu weer een mooi herstel aan de gang en is voor de meeste coins de support grens bereikt.

De grootste hersteller: Stellar Lumens!

XLM pakt te nummero uno positie betreft herstel voor de afgelopen paar weken (voor de cryptocurrencies in de top 10). De stijging van 39% brak door, na het bereiken van de support grens. XLM ontvangt groeiende ondersteuning en vertrouwen van gerenommeerde partijen vanwege de snelle infrastructuur van de blockchain technologie en de lage transactiekosten. De markt kapitalisatie van Stellar Lumens stond op zondag op het laagste punt in tijden: $3,1 miljard. Dit is hersteld naar $4,3 miljard na het bereiken van de support grens.

Cardano pakt de tweede plaats in de race naar herstel in de top 10 cryptocurrencies. De prijs van Cardano steeg maandag meer dan 36%! Afgelopen zondag vond Cardano eindelijk een support grens toen de altcoin $0,13 dollarcent bereikte.

NEO heeft het zwaar te verduren gekregen de afgelopen weken en heeft daarbij bijna de helft van de waarde verloren ten opzichte van het begin van de maand. Met een stijging in prijs van 31% is de Chinese altcoin weer enigszins hersteld.

Cryptocurrency, ooit stabiel?

Cryptocurrency wordt in zijn geheel nog al eens verkeerd beoordeeld. Zelfs nu denken grote aanhangers van crypto dat digitale munten de banken omver zullen werken en het financiële stelsel zullen overnemen. Dat gaat echter de aankomende paar jaar nog niet gebeuren. Volgens Mark Carney van de Bank of England vormt cryptocurrency nog geen directe dreiging.

Wat betreft globale financiële stabiliteit: cryptocurrency en andere digitale ruilmiddelen vormen absoluut nog geen risico’s voor de globale economie.

Voor nu is de markt weer enigszins aan het stabiliseren (alweer), na een nieuwe periode van teloorgang. We zullen zien wat deze week brengt in crypto land!

Laat een antwoord achter