Monero

Wat is Monero? 

Monero (XMR) is een van de cryptomunten die door veel deskundige gezien wordt als een digitale munt met veel potentie. Monero heeft als afkorting XMR en bestaat sinds 2014. De opmars van deze munt is niet onopgemerkt gebleven en staat al maanden in de top 10 van grootste cryptomunten in de wereld. 

Monero

Wat maakt Monero succesvol?

Om te bepalen wat er anders is aan Monero vergelijken velen de munt met de grootste cryptomunt de Bitcoin. Wat uniek aan deze crypto valuta is dat deze 100% anoniem is. Deze anonimiteit levert vooral voor mensen met zwart geld een mooie save haven. Doordat vele andere cryptomunten te herleiden zijn en deze niet zal de koers in de toekomst nog veel gaan stijgen verwachten analisten. De populariteit zal toenemen doordat er altijd eigenaren van waarde zijn die niet willen dat bijvoorbeeld de belastingdienst alles van hun weet. Het anonimiseren werkt als volgt. Bij iedere transactie wordt het script weer door de war gegooid. Niemand kan er dus zeker van zijn dat de transacties kloppen en dus naar de persoon zijn gegaan zoals in de blockchain grootboek of log staat beschreven. Hierdoor zie je dus wel dat de transactie heeft plaats gevonden maar er is nooit duidelijk naar wie. 

Een snel en ‘licht’ netwerk

Naast het voordeel van anonimiteit is, is ook het netwerk een stuk sneller. De afgelopen maanden neemt de populariteit van cryptomunten sterk toe. Hierdoor ontstaat er meer vraag. Naast dat dit de munten laat stijgen zorgt het ook voor meer transacties. Doordat het Monero netwerk een stuk lichter is kunnen transacties ook sneller plaatsvinden.  

Een eigen cryptonote

Er zijn veel cryptomunten die een afgeleiden zijn van een andere munt. Een soort van kopie die wel op een eigen blockchain draaien maar veel vergelijkbare eigenschappen
hebben van een andere digitale munt. Monero heeft zijn eigen taal en draait op een eigen cryptonote.  

Welke munten lijken het meest op Monero? 

De Dash en Zcash zijn 2 cryptomunten die veel op deze digitale munt lijken. Ook de Dash is een top 10 munt alleen zijn er veel vraagtekens over de afkomst en het aantal uitgegeven Dash crypto’s. Bij Monero speelt deze onzekerheid niet. 

Hoe zit het met de privacy? 

Dit doen ze door i2p routing, met deze tactiek wordt ieder spoor een verkeerde kant op gestuurd. Er zijn nog geen beveiligingsbedrijven er in geslaagd om een lek te vinden en tot op heden is deze cryptocurrency nog niet gehackt.  

monero waarde stijging
Een overzicht van hoe de Monero in waarde is gestegen de afgelopen jaren

Hoe kun je Monero minen? 

Iedere computer die beschikt over een x86x CPU is geschikt voor Monero mining. Hiervoor is wel enige technische kennis voor nodig. Heb je dit niet? Dan kan je beter zelf kopen en verkopen om winst te maken. Iedereen kan investeren in deze munt. Wil je Monero kopen? Open dan eerst een wallet, bijvoorbeeld bij poloniex.com. Je koopt je bitcoins die je vervolgens kan omwisselen voor Monero (XMR).