Ethereum kopen

Wat is Ethereum

Ethereum is een techniek die ervoor zorgt dat het doen van transacties (online) gemakkelijker gaat en toch heel veilig is. Ethereum zorgt ervoor dat de “blockchain-technologie” meer toegankelijk wordt, ook voor mensen die niet heel veel kaas hebben gegeten van internet en alle beveiliging. Want blockchain is essentieel voor het veilig doen van transacties, denk dan bijvoorbeeld aan het opslaan van bestanden en het sturen van een bericht. Deze technologie staat nu nog in de kinderschoenen voor wat betreft Ethereum, maar kan door het doen van (grote) investeringen redelijk snel in de praktijk gebracht worden. Maar zelf kun je hier ook aan bijdragen, door Ethereum kopen. Hierdoor is er bij sommige transacties bijvoorbeeld geen tussenkomst van een notaris meer nodig. Je kunt met behulp van Ethers zelfs aandelen verkopen of een politiek systeem opzetten. Ethereum kopen gaat dus veel verder dan de bitcoin en is zeker veel meer dan een munteenheid alleen.

Waar kan ik het best Ethereum kopen?

Er zijn in Nederland en België best veel brokers die Ethereum kopen en verkopen. En dat is natuurlijk logisch als je nagaat dat Ethereum echt de toekomst heeft. Ether kopen kun je via internet doen. Ether kopen in Nederland kun je betalen met onder andere iDeal, Paypal en Creditcard. In België gaat het via Bancontact of ook creditcard. Je kunt er zelfs voor kiezen om Ethers aan te schaffen met Bitcoins! Koop altijd Ether via een betrouwbare broker door een prospectus op te vragen en luister naar en lees de ervaringen van anderen. Zorg ook altijd dat dat je je goed ingelezen hebt over Ethereum kopen. Want zomaar wat aanschaffen… Daar wordt niemand beter van. De koersen van Ethereum kunnen best variëren. Hou de koersen een tijdje in de gaten voor je tot een aankoop overgaat, je kunt dan beter inschatten hoe het werkt. Maar waar kan je het best Ether kopen? Ga dan toch af op je fingerspitzengefühl en de ervaring die je de afgelopen jaren al hebt opgedaan.

Wat is een Ethereum wallet?

Een Ethereum wallet is een map waar je je Ethers in bewaart en beheert. Deze ethereum wallet kan online zijn (dat wordt bij kleine hoeveelheden aangeraden), maar de wallet kan ook fysiek zijn. Je krijgt dan de hardware wallet. Deze is nóg veiliger en voldoet aan de hoogste industriële veiligheidsstandaard. Natuurlijk is ook de online wallet voor kleinere hoeveelheden heel erg veilig. Als je er maar goed op let dat je je wachtwoorden en herstelnamen goed onder controle hebt. De wallet krijg je over het algemeen gratis bij je eerste Ether-transacties, dus als je Ethereum kopen gaat. Het is belangrijk dat je de wallet goed beheert. Je kunt in de wallet je Ethers bewaren en beheren. Je kunt dus ook weer Ethereum verkopen vanuit de wallet. Als je Ethereum kopen gaat, wordt deze over het algemeen direct toegevoegd aan de wallet. Zo weet je te allen tijde precies wat je bezit. De broker bij wie je je Ethers hebt gekocht kan je in de meeste gevallen meer informatie geven over het beheren van je wallet. Ook zijn er diverse instructievideo’s te vinden. Ook bij het beheren van een Ethereum wallet geldt: ga er pas mee aan de gang als je weet wat je doet. Anders kan het je nog wel eens veel te veel geld kosten, ondanks dat de wallet gratis is.

Waar moet ik opletten bij Ether kopen?

Natuurlijk let je bij Ethereum kopen goed op de Ethereum koers. Maar ook de koers van andere cryptocoins. Hou altijd goed in de gaten dat je, wanneer je aan short-buy gaat doen, de koers erg volatiel, dus wisselvallig kan zijn. Je hebt, net als bij andere investeringen, nooit de garantie dat de koers precies dat gaat doen wat jij wilt. Maar dat is natuurlijk ook wel een beetje de sport. Wanneer je ervoor kiest om short te gaan bij een broker, kun je inzetten op wat je wilt. Kies je ervoor te gaan voor een stijgende koers? Dan verdien je geld als de koers stijgt. Maar wist je dat je ook kunt inzetten op een dalende koers? Het lijkt heel tegenstrijdig om daar geld aan de verdienen, maar dat kan dus echt. Je kunt ook Ethereum kopen voor een investering op de lange(re) termijn. Hier gaat het vaak om heel wat meer geld. Maar omdat deze eenheid nog steeds veel potentieel heeft, blijft het in veel gevallen een goede investering.

Wanneer is het beste instapmoment om Ethereum te kopen?

Het perfecte instapmoment voor Ethereum kopen is altijd moeilijk aan te geven, dat geldt voor Ether, maar ook voor Bitcoin en meer traditionele beleggingen. Want de markt is continu in beweging. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je instapt op een moment dat de koers op een hoogtepunt is en daarna gaat dalen. Je koopt de Ethers omdat je er aan wilt verdienen. De koersen zijn goed te volgen via de diverse sites en hierdoor kun je jouw perfecte instapmoment bepalen voor het doen van een Ethereum buy. In veel gevallen wordt aangeraden om eerst met een mock-account te werken. Je zet dan geen echt geld in, maar bijvoorbeeld punten. Zo kun je, gratis!, zien of het voor jou persoonlijk verstandig is om je in te laten met deze handel. De handel in Ethers is namelijk dusdanig technisch dat je er echt wel wat verstand van moet hebben. Het perfecte instapmoment is eigenlijk het moment dat je werkelijk alles van de materie weet. Want zoals in alle beleggingen: er is nooit garantie dat dit voor jou de beste investering is.