Ethereum

Wat is Ethereum?

Ethereum is net als de Bitcoin een vorm van techniek die o.a. gebruikt wordt voor het opslaan, en creëren van cryptovaluta. Valuta binnen de Ethereum blockchain worden Ether genoemd. Ethereum is bedacht door Vitalik Buterin. Het grootste verschil tussen Bitcoin en Ethereum is dat deze laatste gebruik maakt van slimme contracten (smart contracts).  Alles binnen de blockchain van Ethereum werkt met een eigen progameertaal genaamd Solidity. Met  behulp van Solidity worden binnen de Ethereum blockchain slimme contracten geschreven die ook weer binnen de blockchain geverifieerd worden. Eigenlijk is het hele netwerk van Ethereum een soort supercomputer waar je overal ter wereld gebruik van kan maken.

Het is een ingewikkeld verhaal maar we kunnen het op een simpele manier uitleggen.
We maken een vergelijking met het versturen van een Whatsapp berichtje.  In de huidige situatie stuur je een bericht naar een server toe. Deze server stuurt jouw bericht door naar de ontvangen. Met Ethereum gaat het iets anders. In plaats van het volledige bericht naar 1 server te sturen, ontvangen verschillende computers binnen het Ethereum netwerk een deel van het bericht. Deze computers behoren tot onafhankelijke mensen zoals jij en ik. Elk van deze computers doet een deel van het werk om het bericht te interpreteren en door te sturen. Uiteindelijk komt het bericht in volledigheid aan bij de ontvanger. Als beloning voor het werk en het inzetten van hun hardware en energie ontvangt elke computer die heeft meegedaan een bepaalde hoeveelheid Ether.  Deze Ether heeft net als bitcoin een bepaalde waarde.

Het voordeel van deze manier is dat het zorgt voor extra veiligheid. Transacties en berichten zijn volledig gedecentraliseerd. Hierdoor heeft niemand volledige toegang. De techniek zal dan ook een groot onderdeel worden van beveiligingssystemen. Ook in het Internet of Things zal de technologie een grote rol gaan spelen.

Koers / waarde

Wat is de Ethereum koers en waarde op dit moment? En hoe heeft deze zich sinds het ontstaan ervan ontwikkeld? Op 7 augustus 2015 waren de valuta binnen Ethereum 2,83 $ waard. In februari 2016 steeg de waarde naar ongeveer 10 dollar. De koers bleef een jaar lang redelijk stabiel. In februari van dit jaar (2017) begon de Ethereum koers te stijgen. 13 juni had deze zijn hoogste punt bereikt en stond de ether op ruim 390 $. Heb je op die eerste dag voor 1000 euro aan Ethereum hebt gekocht, en deze op het hoogtepunt weer hebt verkocht? Dan heb je hele goede zaken gedaan. Je bezit dan voor meer dan 137.000 € aan Ethereum. Het volledige verloop van de koers zie je hieronder op de afbeelding van Coinmarketcap.com.

Coinmarketcap.com ethereum

Zelf kopen?

Wil je zelf ook geld verdienen door te speculeren op Ethereum? Dat kan. Er zijn verschillende online ehtereum wallets en platformen. Het probleem is dat veel mensen dit erg ingewikkeld vinden. Via BTCdirect.eu is het mogelijk om ethereum te kopen met Ideal. Hierdoor is het erg simpel en kan je ook zonder enige technische achtergrond meedoen met de opkomst van cryptocurrency. BTCdirect heeft een aantal grote voordelen;

  • Meedoen vanaf een bedrag van 10€
  • Handige video’s om je op weg te helpen
  • Uitstekende service en persoonlijke hulp
  • Geen ingewikkelde verificatie met paspoortnummers en foto’s

Andere alternatieven zijn Litebit.eu, Bitrush.nl of Anycoindirect.eu.

Ethereum verwachting

De vraag die veel mensen stellen; is dit de volgende financiele technische (fintech) bubbel? Enig scepticisme is terecht. Cryptocurrency is nieuw en ingewikkeld. Maar wij zien de toekomst heel erg rooskleurig in. En dat is simpel te verklaren. Ondanks dat digitale valuta een bedreiging kunnen zijn voor centrale banken en overheden biedt het ook heel veel kansen. De laatste jaren zijn er veel gegevens gestolen dankzij hacks in beveiligde servers. Omdat Ethereum werkt via gedecentraliseerde apps zullen gegevens en transacties vele malen veiliger zijn. Ook binnen het Internet of Things (IOT) zal Ethereum een rol kunnen spelen. Binnen het IOT zullen vele huishoudelijke apparaten met het internet verbonden zijn.