Ether

Wat is Ether?

Ether is een digitale valuta die gebruikt wordt binnen het Ethereum netwerk. Dit is een gedecentraliseerd systeem dat werkt met slimme contracten, zogeheten ‘smart contracts’. Om gebruiken te maken van deze contracten en het netwerk zijn Ether nodig. Ether is de valuta binnen het netwerk en kunnen door iedereen worden aangekocht. 

ether

Verschil tussen Ether en Bitcoin?

Het verschil zit hem in de technologie die achter de valuta zit. Zowel Bitcoin als Ether zijn zogeheten cryptocurrency. De techniek achter Ether biedt meel meer toepassingen dan slechts een digitale munt (lees: wat is ethereum?). Volgens experts heeft deze coin dan ook veel meer toekomst dan de concurrenten. Buiten de achterliggende technologie is het grootste verschil dat het twee verschillende valuta zijn. Net zoals de Euro en de Dollar. Ook heeft de Ether geen vooraf ingesteld limiet. Bij onder andere de Bitcoin is er een maximum getal vastgesteld. Meer dan dit aantal coins kunnen er niet gemaakt of ‘geminet’ worden. Mining is het proces waarbij cryptocurrency gemaakt worden. Om dit te doen heb je een krachtige computer nodig met zeer sterke videokaarten. Hoe meer currency er zijn, hoe langer het duurt om dezelfde hoeveelheid te genereren.

De koers

Tussen mei en juni (2017) steeg de waarde  met wel 400%. De munt kwam veelvuldig in het nieuws en iedereen die in de munt geïnvesteerd had zag dollartekens. Maar in de maand erop daalde de waarde weer tot een bedrag van 180$. Inmiddels is de koers enigszins bijgetrokken tot het niveau van juni. Wat de waarde in de komende maanden gaat doen is afwachten. Wel heeft de grote populariteit ervoor gezorgd dat het de op een na grootste marketcap heeft.

ether vs bitcoin

Zelf investeren?

Wil je zelf investeren in de Ether coin? Dat kan. Dit gaat via een Ether wallet.
Hier kan je op een simpele manier ether kopen via Ideal. Anycoindirect.eu en litebit.eu bieden deze optie. Let er wel op dat er altijd een risico aan zit verbonden. Een snel stijgende koers kan plotseling in klappen. Vooral bij bepaalde nieuwsberichten of veranderingen in het systeem. Over een tijd zal het consensus algoritme verandert worden. Hierdoor is de kans dat minen minder winstgevend wordt. Of de koers hierdoor zal stijgen of dalen is de vraag.