Cryptocurrency nieuws

Blockchain onderzoek onder bedrijven

Dit onderzoek wijst uit dat 6 van 10 bedrijven kijken naar Blockchain techniek om hun bedrijf te verbeteren. Volgens een recent onderzoek dat is gepubliceerd door analysebedrijf Juniper Research, zijn 6 van de 10 grote bedrijven aan het overwegen om gebruik te maken van blockchain-technologie, of zijn er al in gebruik. Juniper Research onderzocht ruim 390 IT Professionals, Directie leden en managers om de resultaten te bepalen.

Blockchain

Het Blockchain onderzoek

Het Onderzoek heeft betrekking op de geschiktheid van blockchain-programma's binnen hun bedrijf en in bedrijven die een 'proof of concept'-fase hebben bereikt.
Twee derde (66%) verwacht dat de technologie eind 2018 succesvol in hun systemen zal worden geïntegreerd. Uit onderzoek bleek ook dat slechts 15% "zeer weinig"
kennis heeft over de chaintechnologie, terwijl 75% van hen van mening was dat het "erg belangrijk" of "redelijk nuttig" voor hun bedrijf kan zijn. In het rapport werd toegevoegd dat bedrijven nu beter inzicht hebben in wat chain technologie voor hen kan betekenen.

Het is duidelijk dat bedrijven over de hele linie een aanzienlijk groter begrip hebben van b-chain technologie dan 12 maanden geleden het geval was. Dit komt door een toename in R&D (Reseach and Development), zowel intern als in partnerschap met derden,
met de erkenning dat blockchain het potentieel kan inzetten in diverse gebruiksgevallen.

Wat zeggen de Specialisten

Windsor Holden is een blockchain specialist bij Juniper Research.
Hij stuurde een e-mail naar CNBC en bitcoinblog.nl en voegde eraan toe dat voor blockchain startups dit goede nieuws zijn, aangezien het een hoog niveau van vraag in een bedrijfsruimte toont. Hij voegde eraan toe dat chain technologie ook voor andere bedrijfstaken dan
FinTech interessant is en hiervan kunnen profiteren.

Als voorbeeld geeft Holden een bedrijf dat nu voornamelijk papier is en een groot transactievolume heeft. Voor dit bedrijf kan blockchain technologie bijzonder effectief zijn.
Hoewel het rapport de positieve ontwikkelingen voor bchain technologie duidelijk aangeeft, adviseert het bedrijven ook om te overwegen. Deze kunnen in sommige gevallen goedkoper en efficiënter zijn dan blockchain, aldus Holden.

In veel gevallen zou een systematische verandering in plaats van
technologische, een betere en goedkoper oplossing kunnen zijn dan blockchain, dat potentiële interne en externe storingen kan veroorzaken.

Juniper heeft vastgesteld dat diverse organisaties de uitdaging onderschatten om chain-technologie te implementeren en dat sommigen zorgen krijgen naarmate de implementatie dichterbij komt. Zoals eerder door CCN gerapporteerd, is chain-technologie
al begonnen met de goedkeuring door grote organisaties zoals de London Stock Exchange Group. Bovendien heeft Dubai zelfs een doel gesteld om in 2020 de eerste blockchain-aangedreven regering te worden.

 

Laat een antwoord achter